30.10.20 TAMK Hybridienergiavarasto

Facebook
LinkedIn
Twitter

Kävimme tutustumassa TAMK:in siirrettävään hybridienergiavarastoon, jossa kahteen peräkärryyn on rakennettu energiavarasto. Energian varastointiratkaisut osana uusiutuvan sähöenergian käyttöä-hanke on toteutettu TAMK:in omien resurssien avulla ja on saanut rahoitusta Pirkanmaan liitolta. Järjestelmään on integroitu sähköauton latausasema ja kapasiteetiltaan energiavarasto on 100 kWh. Lisäksi järjestelmää voidaan ladata aurinkoenergialla tai energialla valtakunnan verkosta ja se on saarekekäyttöön kykenevä.

Siirrettävillä ratkaisuilla on nähtävissä rooli, jota voidaan tilapäisesti käyttää varavoimana sähkökatkon aikana ja sellaisissa paikoissa joihin on tilapäisen käytön takia hankala järjestää omaa sähköliittymää. Järjestelmää tullaan jatkossa käyttämään mm. opetustarkoituksiin. Projekti on hyvä osoitus Suomen laadukkaasta koulutusjärjestelmästä.

Lähde: Tampereen yliopisto

Muuta luettavaa

30.11.2021 Hankkeen julkaisut

Alta löydätte materiaalin, jota selvityshankkeen yhteydessä on tuotettu. Kiitos kaikille yhteystyökumppaneille ja hankkeeseen osallistuneille Loppuraportti Käsikirja Webinaari esitykset Tekoäly selvitys Lausuntopyynnöt RPA

energia 1

22.11.2021 Webinaari ja kysymykset

Pidimme selvityshankkeen keskeisiin tuloksiin liittyvän julkaisutilaisuuden webinaarina. Ensim hankkeen projektipäällikkö Mikko Kettunen kävi läpi selvityshankkeen tuloksia, seuraavana hankkeessa mukana ollut datainsinööri Olli

energia 1

1.9.2021 Selvityshanke loppusuoralla

Edelläkävijyys energiayhteisössä selvityshankkeen loppuraportin ja – materiaalin koostaminen on alkanut kesän jälkeen. Kirjallisten tuotosten lisäksi olemme valmistelleet webinaaria, jossa tuomme tuloksia julki.

Scroll to Top