30.10.20 TAMK Hybridienergiavarasto

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Kävimme tutustumassa TAMK:in siirrettävään hybridienergiavarastoon, jossa kahteen peräkärryyn on rakennettu energiavarasto. Energian varastointiratkaisut osana uusiutuvan sähöenergian käyttöä-hanke on toteutettu TAMK:in omien resurssien avulla ja on saanut rahoitusta Pirkanmaan liitolta. Järjestelmään on integroitu sähköauton latausasema ja kapasiteetiltaan energiavarasto on 100 kWh. Lisäksi järjestelmää voidaan ladata aurinkoenergialla tai energialla valtakunnan verkosta ja se on saarekekäyttöön kykenevä.

Siirrettävillä ratkaisuilla on nähtävissä rooli, jota voidaan tilapäisesti käyttää varavoimana sähkökatkon aikana ja sellaisissa paikoissa joihin on tilapäisen käytön takia hankala järjestää omaa sähköliittymää. Järjestelmää tullaan jatkossa käyttämään mm. opetustarkoituksiin. Projekti on hyvä osoitus Suomen laadukkaasta koulutusjärjestelmästä.

Lähde: Tampereen yliopisto

Muuta luettavaa

energia 1

1.9.2021 Selvityshanke loppusuoralla

Edelläkävijyys energiayhteisössä selvityshankkeen loppuraportin ja – materiaalin koostaminen on alkanut kesän jälkeen. Kirjallisten tuotosten lisäksi olemme valmistelleet webinaaria, jossa tuomme tuloksia julki.

energia 1

28.6.21 Mikroverkon sähkön laatu ja saarekekäyttö

Kirjoitimme yhteistyössä blogin Tampereen yliopiston kanssa mikroverkkojen sähkön laadusta ja saarekekäytöstä. Mikroverkoilla on mahdollista toteuttaa toimintavarma järjestelmä, joka pystyy itsenäisesti siirtymään saarekkeeseen

Sähkömarkkinalakiuudistus

5.5.21 Voimassa oleva sähkömarkkinalaki 2010-luvun alkupuolella Suomessa koettiin muutamia suuria myrskyjä, joiden johdosta jopa sadat tuhannet suomalaiset jäivät ilman sähköä. Osa suomalaisista

Vieritä ylös